Theaterblog: Elke Vierveijzer

Om te janken zo mooi – Ode aan Maarten van Roozendaal

Door theaterblogger Margje
Voorstelling bezocht op zondag 30 oktober bij Theater PePijn in Den Haag.

Theaterblog Elke VierveijzerIn de trein naar Den Haag leek het buiten wel lente, zo uitbundig groen waren de weilanden, zo felblauw de lucht met witte schapenwolkjes. Maar zodra ik over de Veluwe reed, maakten de gele, bruine en rode bladeren van de bomen duidelijk dat het toch echt een herfstdag was. Maar dan wel een heel mooie herfstdag. Buiten bij Theater Pepijn zaten de mensen in het zonnetje een kopje thee te drinken. Zometeen begon het maandelijkse singer songwriter optreden, maar tot half vijf was er thee (gratis) en taart (niet gratis, wel lekker!).

Ik had vriendin Beppie meegevraagd naar het optreden van Elke Vierveijzer. Omdat het altijd gezellig is met Beppie, maar ook omdat zij de liederen van Maarten van Roozendaal niet kende. Het leek me wel handig om iemand mee te nemen die niet net als ik een groot fan van Maarten van Roozendaal is (of was, want hij is helaas in 2013 overleden). Iemand dus die onbevangen kon luisteren naar hoe Elke Vierveijzer de mooiste liederen van Maarten zou zingen. Want eigenlijk was ik een beetje bang. Bang dat ik het helemaal niets zou vinden. Alleen Maarten van Roozendaal kon zingen zoals Maarten van Roozendaal. En ik wist niet zeker of iemand anders die liederen wel moest gaan zingen. En dan ook nog eens een vrouw.

Maar al bij het tweede liedje was ik om. Want wat kan die meid zingen zeg. Hemeltje. Natuurlijk miste ik heel zo nu en dan Maarten nog een beetje. Maar dat was maar heel soms. Veel vaker was ik onder de indruk van de zang en de uitstraling van Elke. Wat bracht ze de mooie liederen over het leven en de liefde met veel gevoel! Bij het lied Anniek voelde ik de tranen in mijn ogen. Heel even vond ik mezelf een overdreven emotionele muts. Tot ik zag dat rechts van mij Beppie ook wat traantjes wegveegde. “Zo” zei ze in de pauze, “Die kwam wel even binnen zeg!”. Dat omschrijft de voorstelling helemaal. Elke Vierveijzer komt zeker binnen met haar ode aan Maarten van Roozendaal. Samen met pianist Michiel Wetzer houdt ze in deze voorstelling op een speelse, vlotte en humoristische manier de mooiste liederen van Maarten levend. Om te janken zo mooi.

Elke Vierveijzer speelt haar voorstelling  woensdag 9 november 2016 bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. 

Kaarten bestellen

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

 

“Theaterblogger Margje: "Elke Vierveijzer komt zeker binnen met haar ode aan Maarten van Roozendaal."”