Theaterblog: Vitamine TH

Woensdag 12 oktober 2016 | Door theaterblogger Margje

Theaterblogger Margje De Meenthe SteenwijkIn alle heisa rondom gezond eten en gezond leven wordt soms nog wel eens een dingetje vergeten. Dat het niet alleen belangrijk is om te zorgen voor je lichaam, maar dat je ook aandacht moet hebben voor je geest. Dus moet je er niet alleen op letten of je wel goede voeding eet en voldoende beweging krijgt, je moet eigenlijk ook dingen doen waar je blij en vrolijk van wordt. Of die je ontroeren of imponeren. Boeken lezen bijvoorbeeld. Kunst kijken, als dat je ding is. Of muziek maken of luisteren, goede gesprekken voeren, mooie documentaires kijken. En zorgen dat je regelmatig een portie Vitamine TH binnen krijgt natuurlijk.

Dat kent u nog niet? Vitamine TH? Dan moet u nodig eens naar Rabo Theater De Meenthe. Daar bieden ze dat namelijk in handzame porties van één avond aan. Vitamine TH staat voor Vitamine Theater. Ik ben een groot voorstander voor minstens een maandelijkse portie Vitamine TH. Hoewel ik geen wetenschappelijke onderbouwingen kan geven, weet ik zeker dat je leven er van opknapt. Een avondje naar het theater is altijd weer gezellig (als je tenminste niet in je eentje gaat, maar je vriend(in), man/vrouw, broer/zus of een collega meeneemt bijvoorbeeld). En afhankelijk van welke voorstelling je gaat bekijken, maakt het je vrolijk, laat het je nadenken over wat echt belangrijk is in het leven, raak je geïnspireerd of misschien zelfs wel verliefd op de hele wereld. Want dat is wat een avondje theater met je kan doen; het raakt en vermaakt je, steeds maar weer. Ik ben er echt van overtuigd dat met de juiste dosering vitamine TH elk mens gezonder en gelukkiger door het leven stapt. 

Misschien moet ik maar eens een politieke partij beginnen. Om meer bewustwording te creëren wat betreft vitamine TH. Omdat ik denk dat zo nu en dan een portie vitamine TH echt positieve effecten kan hebben op het denken en doen van de mens. De campagneslogans heb ik al:

Ik zeg ja, tegen Vitamine TH!
Vitamine TH, voor een gezond hart en hoofd.
Word geen chagrijnige alleshater, haal op tijd uw portie Vitamine Theater!

Komend theaterseizoen ga ik genieten van mooie, heftige of ontroerende toneelvoorstellingen, lachen bij cabaretiers, betoverd worden door mooie muziek en zullen er zeker ook een paar voorstellingen zijn waardoor ik nog meer zal beseffen hoe bijzonder het leven is, en hoe belangrijk het is daar zo veel mogelijk van te genieten. Ook tijdens momenten dat de zon soms even moeilijk te vinden is. 

Over al deze theaterervaringen ga ik bloggen voor Rabo Theater De Meenthe. Misschien kan ik u door mijn verhalen overtuigen eens wat vaker voor een portie Vitamine TH te kiezen. Dan zie ik u graag een keertje in het theater!

Margje Heida (46) woont in Steenwijk. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen van 12 en 14 jaar en gaat graag naar het theater. Ze schrijft blogs voor meerdere websites, werkt part-time bij een onderzoeks- en adviesbureau en is dol op lezen, reizen en koken. Ze gaat voor Rabo Theater De Meenthe bloggen over voorstellingen die ze elders in het land ziet (en die nog naar Steenwijk komen) en over alles wat met theater te maken heeft. 

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

 

“Maak kennis met theaterblogger Margje en haar eerste blog: Vitamine TH”