Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Lees hier de antwoorden op de meestgestelde vragen met betrekking tot voorstellingen, (kortings-)kaarten en openingstijden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@demeenthe.nl of 0521-514004 (maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

Ik ben verhinderd. Kan ik mijn toegangskaarten retourneren?

Als je verhinderd bent voor een voorstelling, dan kun je tot één werkdag voorafgaand aan de voorstelling je kaarten inwisselen voor kaarten voor een andere voorstelling in het seizoen. De annuleringskosten zijn €1,- per kaart. Wij geven geen geld terug op basis van Artikel 2.3 van de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD.

Ik ben mijn theaterkaarten kwijt. Wat nu?

Ben je e-tickets vergeten of kwijtgeraakt? Je vindt je kaarten eenvoudig terug in je account op www.demeenthe.nl/account/inloggen.
Ben je geprinte kaarten vergeten of kwijtgeraakt? Voor €1,- per kaart kun je nieuwe kaarten afhalen aan de kassa.

Wat kan ik doen als de voorstelling is uitverkocht?

Is een voorstelling uitverkocht? Je kunt je vrijblijvend op de wachtlijst laten plaatsen. Komen er kaarten terug, dan nemen wij contact met je op.

Hoelang duurt de voorstelling?

Het precieze tijdstip waarop een theatervoorstelling eindigt kunnen we helaas niet geven, aangezien we geen invloed hebben op de tijdsduur of eventuele pauzes.

Heeft De Meenthe stoelverhogers?

Voor kinderen kun je een stoelverhoger lenen bij de garderobe of bij de ingang van de theaterzaal. Autostoelverhogers zijn ook toegestaan.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

De kassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en drie kwartier voor aanvang van de voorstelling.

Krijg ik korting met de CKV- of CJP-pas?

De CKV-pas (cultuurkaart) is een digitale, persoonsgebonden kaart waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs culturele activiteiten kunnen betalen. De kaart is ook een Cultureel Jongeren Paspoort (CJP-pas) en daarmee een kortingspas. Bij De Meenthe kun je CJP-korting krijgen op de meeste voorstellingen en betalen met de CKV-pas wanneer deze is geactiveerd. Jongeren t/m 30 jaar kunnen ook een CJP-pas kopen en korting krijgen op de meeste voorstellingen. Meer informatie: www.cultuurkaart.nl.

Krijgen we groepskorting?

Voor groepen vanaf 15 personen bieden wij verrassende mogelijkheden voor een avondje uit. Je kunt bijvoorbeeld een voorstelling combineren met een theaterdiner of een buffet. Ook kunnen wij speciaal voor je groep een voorstelling inkopen. Vraag ons naar een arrangement op maat en de kortingsmogelijkheden via info@demeenthe.nl of 0521-514004.

Met welke bonnen kan ik betalen bij De Meenthe?

Wij accepteren de volgende bonnen en kaarten bij De Meenthe:

  • De Meenthe cadeaukaart  | kassa  & online (bij afrekenen kun je kiezen tussen iDeal en Podiumcadeaukaart)
  • Podium cadeaukaart | kassa  & online (bij afrekenen kun je kiezen tussen iDeal en Podium Cadeaukaart)
  • De Meenthebon | alleen aan de kassa
  • Theater- en concertbon | alleen aan de kassa
  • Kunst- en cultuurkaart | alleen aan de kassa
  • Podiumpas | alleen aan de kassa

Wil je betalen met bonnen en kun je niet aan de kassa komen? Neem dan contact op met info@demeenthe.nl of bel ons op 0521-514004 op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Hoe kom ik vanaf het treinstation bij De Meenthe?

Je hoeft niet lang te zoeken: De Meenthe ligt tegenover het NS Station van Steenwijk.

Waar kan ik parkeren?

Rondom De Meenthe is volop parkeergelegenheid. Op werkdagen geldt een blauwe zone, na 16.00 uur kun je vrij parkeren. Achter het tegenovergelegen treinstation bevindt zich nog een grote parkeerplaats, waarvandaan je via een loopbrug naar De Meenthe loopt.

Mogen kinderen tijdens de voorstelling op schoot?

Alle bezoekers in de zaal moeten in het bezit zijn van een geldig entreebewijs. Deze regel is van toepassing voor alle leeftijden.

Kan ik eten voorafgaand aan de voorstelling?

Ons theaterrestaurant is voor elke voorstelling geopend. Je kunt tussen 17.30 en 18.30 uur aanschuiven. Reserveer je tafel via info@demeenthe.nl of 0521-514004.

Kan ik zelf mijn zitplaats bepalen?

In de Eleq Theaterzaal kun je zelf je plaats uitkiezen wanneer je online reserveert. De andere zalen worden ongeplaceerd verkocht; hier kun je bij binnenkomst een plaats kiezen.