Theaterblog: Niet Schieten!

Theaterblog: Niet Schieten!

Door theaterblogger Margje

Niet schieten
theaterblog Niet SchietenGoede wijn behoeft geen krans. Tja, dat zal best wel kloppen, maar wat nou als niemand die wijn kent, terwijl de wijn echt heerlijk is? Hoe komt de wijn dan terecht bij de echte wijnliefhebber? Ik hoor u denken, ik ben toch niet op de website van Eleveld beland? Nee hoor, u leest nog steeds een theaterblog, en ik ga u vandaag iets vertellen over een enorm leuke cabaretgroep. Want ik heb meer verstand van theater dan van wijn. 

Op 10 november komt Niet Schieten naar De Meenthe met hun voorstelling Kusje erop! En als er iemand een volle zaal verdient, dan zijn het de mannen van Niet Schieten wel. Op de een of andere manier lijk ik soms de enige in mijn omgeving te zijn die ze kent. Dat is gek, want ze zijn namelijk erg grappig en als cabaretgroep ook nog eens erg goed. Ik ken ze al jaren. Sterker nog, ik ken ze al uit de vorige eeuw. Dat klinkt bijna absurd, maar het klopt toch. Ik zag ze namelijk ergens rond 1994 voor het eerst, in de Oosterpoort in Groningen. Op de eerste rij zat ik toen, met mijn vriendje die ook in Groningen woonde (en die ondertussen mijn man is, maar dat geheel terzijde). Vanaf de eerste voorstelling waren we allebei onder de indruk van de humor en originaliteit van de mannen van Niet Schieten. Sindsdien zijn we fan dus, en gaan we naar al hun voorstellingen. Nooit stellen ze teleur, elke voorstelling krijgen ze het weer voor elkaar om herkenbare situaties uit het dagelijkse leven (ja, vast ook uit die van u!) op een hilarische manier uit te vergroten en bespreekbaar te maken. Dat doen ze dan op zo'n manier dat je er niet alleen enorm om moet lachen, maar ook nog het theater verlaat met een positief gevoel dat het leven beter en mooier kan dan het nu (al) is. 

Sinds twee jaar is het trio van toen een duo geworden omdat Erik Jobben besloot om achter de schermen verder te gaan in de theaterwereld (hij is tegenwoordig directeur van Podiumorganisatie Haarlemmermermeer). Maarten Hennis en Arend Edel gaan zonder hem stoutmoedig verder met het maken van voorstellingen vol verhalen en absurde overpeinzingen. Elke keer als ik ze zie ben ik gewoon anderhalf uur verliefd op deze bijzondere heren. Maar dat mag hoor, van mijn man. Hij vindt ze namelijk ook erg leuk. Ik heb meteen in mei in de voorverkoop van De Meenthe kaartjes gekocht voor hun nieuwe voorstelling Kusje erop! We zitten op rij vier deze keer, ver genoeg om geen risico te lopen dat ze ons vragen gaan stellen en betrekken in de voorstelling (dat doen ze namelijk wel eens), dichtbij genoeg om een avondlang te genieten van hun verhalen. Wedden dat ze na afloop aan de bar een drankje komen doen met het publiek? Als ik ze zie bied ik ze een wijntje aan, een hele goede. Zonder kransje. Want dat hebben ze niet nodig!

Margje

Niet Schieten! is donderdag 10 november 2016 in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.
Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

 

“Theaterblogger Margje over Niet Schieten!: "Elke voorstelling krijgen ze het weer voor elkaar omherkenbare situaties uit het dagelijkse leven op een hilarische manier uit te vergroten en bespreekbaar te maken"”