Theaterblog: Watskeburt

De Jeugd van Tegenwoordig - Watskeburt

Door theaterblogger Margje

Als theaterblogger ga ik soms naar voorstellingen die ik waarschijnlijk niet was gaan kijken als ik geen theaterblogger was geweest. Okay, ik zal eerlijk zijn: die ik zeker weten niet was gaan bezoeken als ik geen theaterblogger was geweest. Dus is het maar goed dat ik wèl een theaterblogger ben, want anders had ik de voorstelling Watskeburt moeten missen, en nu was ik er gewoon bij. Wat was het een feestje om daar bij te zijn. Samen met vriendin Irene was ik getuige van deze verwarrende, vage en vrolijke musical.

Toen de voorstelling werd gemaakt was de titel nog "Watskeburt, de musical", ondertussen heet het theaterspektakel "Watskeburt, de theatertrip". En dat past inderdaad veel beter bij wat Irene en ik en de rest van de bezoekers van Orpheus die avond te zien krijgen. Het was een echte trip. Eigenlijk moet je gewoon zelf gaan kijken, zelfs als je niet zo bekend bent met de muziek van De Jeugd van Tegenwoordig. Misschien word je namelijk na het zien van de vrolijke theatervoorstelling, net als ik, ook fan van deze bijzondere band.

WatskeburtDe taalvirtuozen van De Jeugd van Tegenwoordig spelen niet zelf mee, maar worden neergezet door poppen. Ik hou eigenlijk helemaal niet van poppentheaer. Maar deze poppen van Faberyayo, Willie Wartaal, Vjèze Fur en hun manager Bas Bron zijn echt heel goed gelukt en ze  winnen  binnen no time je hart, mede door het fantastische en enthousiaste spel van de poppenspelers. De poppenspelers  nemen naast het poppenspel ook nog meerdere rollen voor hun rekening, zodat het lijkt of er veel meer acteurs meedoen. Er wordt serieus goed theater afgeleverd door de spelers in deze meest gekke musical die ook ooit zag. Een musical waarin Henk Poort de meest apare rollen van zijn leven speelt en waarin ook een rol is weggelegd voor Hans van Willigenburg.

Een absurd feestje is het, met een fijne mix van humor, de liedjes van De Jeugd van Tegenwoordig en veel What the fuck? momenten. Een musical voor pubers en hun pappa's, meiden en hun moeders en iedereen die wel eens wat anders wil zien op het toneel. Je komt geheid met een big smile naar buiten. Of niet. Maar dan kun je in ider geval zeggen dat je er bij bent geweest, bij de meest originele voorstelling van 2017!

Kaarten voor Watskeburt zijn nog beschikbaar, te bestellen via deze link!

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

 

“Theaterblogger Margje: "Eigenlijk moet je gewoon zelf gaan kijken, zelfs als je niet zo bekend bent met de muziek van De Jeugd van Tegenwoordig."”