Theaterblog: De grote drie

Prachtige liedjes door drie echte diva's.

Door theaterblogger Margje

Adèle, Conny en Jasperina, dat zijn de drie theaterdiva's waar het in de voorstelling De grote drie om draait. Samen met mijn moeder reis ik naar Drachten om deze voorstelling vol liedjes te gaan zien.

We zitten op rij elf van de grote zaal van De Lawei en als we niet beter zouden weten, is het Adèle Bloemendaal zelf die we zien liggen op de chaise longue midden op het podium. Als ze begint te praten hoor ik mijn moeder een verbaasde "ooooh!" uitstoten. De dame op het toneel klinkt namelijk ook nog eens gewoon sprekend als Adèle Bloemendaal! Actrice Ellen Pieters laat de Amsterdamse cabaretière met haar kenmerkende schaterlach en bijzondere mimiek in deze show vol mooie Nederlandse liedjes helemaal herleven. Het verhaal van de voorstelling is slechts een excuus om al die mooie liedjes weer eens te zingen. Zelfs zonder het  simpele (maar soms  toch nog ontroerende en komische) verhaal was het een mooie voorstelling geweest.

Adèle moet in deze voorstelling samen met Conny Stuart (briljant gespeeld door Frédérique Sluyerman van Loo) en Jasperina de Jong (een mooie rol van Hanneke Drenth) oefenen voor een voorstelling die ze gaan geven voor een rijke club Hollandse emigranten in het buitenland. Deze lucratieve deal gaat alleen door als ze ook echt alledrie samen komen zingen. De dames zijn niet gewend aan samenwerken met elkaar en hebben ook verschillende ideeën over hoe de show eruit moet gaan zien. Samen oefenen ze hun reportoire bij Adèle thuis. Tussen de liedjes door kibbelen de diva's met elkaar en komen we iets meer te weten over hun levens en dromen. De liedjes die ze zingen passen steeds prima in het verhaal. En bij elk liedje denk je Oh ja, dat liedje, mooi!! Want wat een rijk repertoire van liedjes hebben deze dames door de jaren heen gezongen. En wat is het heerlijk om deze liedjes weer eens live te horen in het theater. Je ziet en hoort de hele zaal genieten. Eerlijk is eerlijk, ik ben een van de jongste bezoekers in de zaal, en mensen jonger dan ik zullen de liedjes misschien niet eens meer kennen. Dat is dan een groot gemis. Want de  kleinkunstliedjes van onder andere het fijne duo Annie MG Schmidt (tekst) en Harry Bannink (muziek), maar ook met teksen van Hans Dorresteijn, Ivo de WIjs  en Frans Mulder hebben niets van hun waarde ingeboet en passen wonderwel nog steeds heel goed bij deze tijd. Ze worden in deze voorstelling vol vakmanschap gezongen door de drie dames, die daarbij worden begeleid door een live orkest.

Aan het eind van de avond loop ik al neuriënd terug naar de parkeerplaats. Zelfs de volgende dag zitten de liedjes nog in mijn hoofd. Ook mijn moeder is nog steeds onder de indruk. Ze stuurt me een enthousiast whatsappje: "Wat was het mooi. Ik ga 13 april in De Meenthe weer naar de voorstelling toe." Als u mij dus niet gelooft, geloof dan mijn moeder maar; De grote drie is echt een aanrader, voor je het weet wil je er voor een tweede keer naar toe!

Net als Margje en haar moeder genieten van 'De grote drie'? Bestel dan snel uw tickets

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

“Theaterblogger Margje: "Aan het eind van de avond loop ik al neuriënd terug naar de parkeerplaats. Zelfs de volgende dag zitten de liedjes nog in mijn hoofd."”