Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark

2 - Herman in een bakje geitenkwark

Door theaterblogger Margje
Voorstelling bezocht op donderdag 24 november in Cultuurcentrum Griffioen Amstelveen

Herman in een bakje geitenkwarkAl sinds ik voor het eerst de naam Herman in een bakje Geitenkwark las, was ik er door geïntrigeerd. Ik bedoel, een cabaretgroep die zo'n absurde naam voor zichzelf kiest, die moet toch wel leuk zijn? Donderdagavond 24 november reden vriendin Paulien en ik naar Amstelveen, om kennis te maken met de vier heren van Herman in een bakje Geitenkwark. 

In een bijna uitverkocht Cultuurcentrum Griffioen hadden wij vervolgens een meest vervreemdende, vage èn intrigerende avond. Want Herman in een bakje Geitenkwark springt van de hak op de tak, heeft een bijzonder gevoel voor humor en verrast en verbaast steeds weer. Wat we nou precies hadden meegemaakt, dat konden Paulien en ik elkaar na afloop van de voorstelling niet precies vertellen. We waren door de vier heren meegevoerd naar een andere planeet en weer terug, zo voelde het, waarbij we onderweg allerlei bijzondere figuren hadden ontmoet. De mannen op het podium hebben een eigen manier van denken, en maken daardoor een originele voorstelling die niet valt te vergelijken met andere cabaretvoorstellingen. 

Herman in een bakje Geitenkwark tovert zonder decorstukken een heel eigen wereld op het toneel, waarin ze cabaret combineren met fysieke en muzikale ingrediënten, afgetopt met een klein stukje publieksparticapatie. De eerste rij is gewaarschuwd bij deze! De rest van de zaal kan lekker achterover leunen en zich mee laten nemen in de wereld van Herman enzo. Met geinige liedjes over bijvoorbeeld Valsmunterij (ja, dat klinkt heel stom als ik het zo opschrijf, maar dat was ècht leuk!) en een heerlijk hilarisch inkijkje in menselijk gedrag, inclusief wat etherdiscipline.  

Herman in een bakje geitenkwark is donderdag 30 maart 2017 bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. 
Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

“Theaterblogger Margje: "Meegevoerd worden naar een andere planeet en weer terug, zo voelde het"”