75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter Phaedra Kwant
75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter Phaedra Kwant 75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter met Phaedra Kwant

De erfenis van de tekstdichter

75 jaar Lennaert Nijgh zo 13 mrt | 15:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 23,50

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh.

Josee (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en Jim (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Nijgh) zingen in Testament hun favoriete teksten, halen herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Bovendien ontvangen ze elke voorstelling een bijzondere gast die Lennaert heeft gekend of door hem is geïnspireerd.

Lennaert Nijgh (1945-2002) maakte naam als tekstdichter maar schreef ook musicals, verhalen, boeken en columns. Lennaert liet een indrukwekkende literaire erfenis na. Hij zou 75 jaar zijn geworden op 29 januari 2020.

Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van Testament een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling.

Special Guest
Phaedra Kwant is een veelzijdige bassiste, zangeres, componist en tekstschrijver.
In 2004 werd zij de eerste Master of Music Basgitaar van Nederland en is al jarenlang een veelgevraagd musicus in de jazz-, pop- en theaterwereld.
Zij toerde met artiesten als Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, 3Js, Do, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Krystl en Hans Vermeulen en ze schreef de succesvolle theatervoorstelling ’The Story of George Michael’, met Charly Luske. 

Verder is ze bekend van haar eigen poptrio McChicks en soloproject ‘Phaedra’, waarmee ze verschillende albums uitbracht en onder andere in Japan en de Verenigde Staten optrad. Een Amerikaanse krant noemde Phaedra ‘The Angel of The Netherlands’ en ‘The Dutch Sting’.

In 2016 werd ze door de lezers van ‘De Gitarist’ verkozen tot ‘Beste Fusion/jazzbassist van de Benelux’. Phaedra schrijft liedteksten in het Engels en in het Nederlands, voor haar eigen projecten, maar ook voor andere artiesten en in opdracht (o.a. voor de Koninklijke Familie).

Lennaert Nijgh is als een van de grootste tekstschrijvers van ons land een grote inspiratiebron.

(c) Petra Beckers

€ 23,50 Kaarten bestellen