Passion for Bach

Con Amore zo 11 dec | 16:00 uur Klassiek | Grote Kerk Steenwijk € 22,50

Ensemble Himmelsburg
Pieter Dirksen muzikale leiding en klavecimbel
Carla Leurs solo-viool                                   
Griet De Geyter sopraan

<programma>  

J.S. Bach Concert voor oboe d'amore in A,  BWV 1055R
J.S. Bach Vioolconcert in g, BWV 1056R 
Delen uit Klavierbüchlein für Anna Magdalena
Cantate 'Weichet nur betrübte Schatten', BWV 202        

 

PASSIE VOOR BACH - Con Amore

In de serie Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft. Het ensemble is vernoemd naar de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach enkele jaren werkte. Op vier zondagen draagt het ensemble Bachs meesterschap uit. In dit eerste concert spreekt de liefde. Zin om alle concerten bij te wonen? Bestel dan extra voordeling de serie Passie voor Bach <klik hier>.

De galante minnaar

Natuurlijk heeft Bach in zijn leven veel serieuze en stichtelijke werken geschreven maar hier horen we hem van een heel andere kant. Misschien wel die van de galante minnaar? Op het programma een lieflijk, klein vioolconcert met een dromerig middendeel, een concert voor de 'liefdeshobo' met zijn honingzoete klank. Centraal staat de beroemde sopraan-solocantate waarvan lang werd gedacht dat Bach deze misschien schreef voor zijn eigen huwelijk in 1721 met zijn tweede vrouw Anna Magdalena. Jezelf oefenen in de liefde en elkaar in vrolijkheid liefkozen, zo'n tekst klinkt toch heel anders dan O Haupt voll Blut und Wunden... Overigens zat dat oefenen in de liefde bij Bach en zijn Anna Magdalena wel goed. Voor zover we weten was het een goed huwelijk waarin ook veel werd geliefkoosd: ze kregen samen 12 kinderen.

De serie Passie voor Bach is een co-productie van Phion, Orkest voor Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

De passie voor Bach concerten zijn ook per serie te koop. 4 concerten voor € 75 (serie aanbod geldt t/m 1e concert op 11.12.2022)

Kaarten bestellen