Harmonie

Komisch en meeslepend muziektheaterstuk za 13 jul | 20:00 uur Muziektheater | Eleq Theaterzaal € 49,00

EEN HEERLIJKE BITTERZOETE KOMEDIE OVER EEN HARMONIEORKEST DAT UITEEN DREIGT TE VALLEN

Na zoveel lovende reacties uit het hele land, kon een reprise niet uitblijven. Het komische en meeslepende muziektheaterstuk Harmonie keert terug naar het theater! “Harmonie is letterlijk meemaken.”

Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren.

De nieuwe dirigent Kim-Myung Lee is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzomethode. Hiervoor moet je eerst je partij kunnen zingen voordat je deze op je instrument kan bespelen. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie en zorgt dan ook voor hilarische taferelen. De ellende is compleet wanneer ze ook nog eens hun repetitieruimte kwijtraken, er relaties stuk gaan en er opeens geen geld meer is voor nieuwe instrumenten. Kortom: totale chaos.

Harmonie bestaat uit een absolute sterrencast, waaronder John Buijsman, Rutger de Bekker, Marjolijn Touw, Finn Poncin en vele anderen.

‘Grappig, tragisch en leuk’
Bezoekers van Harmonie zitten de hele voorstelling op het puntje van hun stoel. Zonder dat ze iets hoeven te doen, worden ze helemaal meegenomen in een verhaal over het wel en wee van een harmonieorkest. Regisseur Jasper Verheugd: “Harmonie is grappig, tragisch en leuk, maar tegelijkertijd weet je niet wat je ziet. Het is letterlijk meemaken."

Lovende reacties
‘Originele Harmonie is een bezoek aan het theater zeker meer dan waard’, was een van de vele recensies. Vele media strooiden met sterren. Zo gaf Musicalworld er maar liefst ⭐⭐⭐⭐ vier, net als I Love Theater: ‘Harmonie is liefde voor muziek. De acteurs komen ook tussen het publiek in spelen. Het is een unieke ervaring om bij deze voorstelling te mogen zijn. Je wordt echt meegezogen in het verhaal’, zo schreef de gerenommeerde website.

Ook Musicalweb gaf ⭐⭐⭐⭐ vier sterren: ‘De casting is uitstekend. Niet alleen spelen de acteurs hun rollen uitstekend, maar ze bespelen ook nog eens vrijwel allemaal een instrument. De verrassende Harmonie is bovenal een beleving.’

HARMONIE - TRAILER

Kaarten bestellen
Ook te zien:
Cor Bakker & Sjors van der Panne DYKA Live in het Park wo 17 jul | 21:00 uur Muziek | Park Rams Woerthe Meer informatie € 10,00
Skotwal DYKA Live in het Park wo 31 jul | 21:00 uur Muziek | Park Rams Woerthe Meer informatie € 5,00
Karin Bloemen & Old School Band DYKA Live in het Park wo 28 aug | 21:00 uur Muziek | Park Rams Woerthe Meer informatie € 10,00
Ronald A. Westerhuis VORK Lezingen di 17 sep | 20:15 uur Lezing | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 15,00