Efkan Şeşen

Live in het Park wo 02 aug | 21:00 uur Muziek | Park Rams Woerthe € 7,50

Efkan Şeşen werd in 1963 geboren in Istanbul.

Hij bracht zes jaar van zijn jeugd door als gevangene van de fascistische militaire junta. Gedurende zijn hele leven heeft hij actief deelgenomen aan de strijd voor mensenrechten, democratie en vrijheid. Zijn karakter, houding en verzetsgeest worden weerspiegeld in zijn liedjes en albums. Hij is een muzikant en producer die met zijn oppositieliedjes naast het volk staat.

Muziek carrière:
Hij was een van de oprichters van Grup Yorum in 1987 en was hun solist voor de daaropvolgende vier jaar. In deze periode is hij een aantal keer gearresteerd naar aanleiding van zijn deelname aan demonstraties tegen dwang en verbodsbepalingen op kunst.

Na 1991 begon hij zijn eigen muziek te produceren en bracht hij zijn eigen albums uit. Hij speelde zijn muziek in vele steden in Anatolië en werd uitgenodigd op vele alternatieve festivals in Europa. Hij heeft 15 albums uitgebracht, waarvan er twee bestaan ​​uit zijn beroemde whistle, een betrouwbare vriend uit zijn gevangenistijd. Een unieke manier om muziek uit te drukken. Deze twee whistle albums kregen aandacht van over de hele wereld.

Sinds 2016 woont hij in Nederland en werkt hij samen met zijn zoon, die heeft gestudeerd aan het conservatorium. Hij brengt zijn albums uit onder zijn eigen bedrijf genaamd “Sesen Muziekproductie". Zijn laatste album “ID”, bestaande uit zijn liedjes vertaald in negen talen, ontmoette zijn luisteraars op alle digitale platformen op 1 mei 2021.

Hij brengt af en toe een single uit en werkt aan zijn derde whistle album “Colours and Whistles Vol. 3” die bestaat uit wereldberoemde melodieën. Hij is van plan dit album in 2024 uit te brengen.

Kaarten bestellen