Droom XL

Joost en Jan's wonderbaarlijkst avontuur zo 11 apr | 14:30 uur Regionaal | Eleq Theaterzaal € 10,00

De scholieren Joost en Jan zijn maar geïnteresseerd in één ding en dat is doorbreken in de muziekwereld met J-Kwadraat. Dat is de naam van hun singersongwriters duo. Ze zijn hele dagen druk met schrijven en zingen en dus veel te weinig met school bezig. Hierdoor staan ze op het punt te zakken voor hun eindexamen. Vooral geschiedenis is een ramp. Om toch nog hun diploma te kunnen halen moeten ze een dikke tien halen voor hun laatste geschiedenistoets. Deze toets is een presentatie waarin ze moeten vertellen wat belangrijke mensen uit de geschiedenis  van de gemeente Steenwijkerland van nu zouden vinden.

Jan en Joost hebben een vet probleem! Want als ze niet slagen dan moeten ze van hun ouders stoppen met  muziek schrijven en zingen en is er geen toekomst voor J-kwadraat meer. In hun oefenruimte zitten ze te piekeren.  Hoe gaan ze dit nou eens oplossen?  Plots een knal, een flits en uit de rook komen drie figuren in het zilver gekleed de oefenruimte binnen stappen. Ze krijgen hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ruffus, Raffas en Riffis zijn met hun tijdmachine uit het jaar 2120 naar Jan en Joost gereisd om ze te helpen met hun geschiedenisopdracht.

Want wat is het geval, in de toekomst blijkt de muziek van Jan en Joost te zorgen voor een tijd van vrede en voorspoed op aarde. Slagen zij niet voor hun geschiedenistoets, dan geen diploma, geen J-Kwadraat en  geen tijd van vrede en voorspoed en zal de toekomst er vreselijk uit zien. Samen met Ruffus, Raffas en Riffus reizen Jan en Joost door de tijd om bijzondere historische personen voor de geschiedenistoets te vinden. Jan en Joost staan aan het begin van een wonderbaarlijk avontuur.

Zullen Jan en Joost op tijd terug zijn voor hun presentatie.
Reis je mee door de tijd? Doe en zing je mee?
Dit mag je niet missen. Wordt het een 10? Dat zal je dan zelf moeten gaan zien.

Kaarten bestellen