Dit is Steenwijk in de Meenthe Steenwijk
Dit is Steenwijk in de Meenthe Steenwijk Dit is Steenwijk in de Meenthe Steenwijk Dit is Steenwijk in de Meenthe Steenwijk Dit is Steenwijk in de Meenthe Steenwijk

Dit is Steenwijk

wo 05 feb | 20:00 uur Special | Dyka Vestzaktheater € 22,50

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit Is Steenwijk een poging hier het antwoord op te vinden.

Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Steenwijk is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Steenwijk en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Steenwijk scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Steenwijk eigenlijk is. 

(c) Renate Beense

€ 22,50 Kaarten bestellen