Spot On Theatergroep Op Woensdag

In het item Spot On, lichten we een artiest uit. Deze artiest stellen we de 4 vragen: Waar was je eerste optreden? Wat was je grootste blunder? Waar ben je het meest trots op? Wat staat er nog op je bucketlist?

Theatergroep Op Woensdag speelt de voorstelling ''.

Waar was je eerste optreden?
“In De Meenthe natuurlijk! In het Vestzaktheater. We hebben na die eerste keer, jaren geleden alweer, niet alleen in het Vestzak, maar ook een paar keer in de grote zaal gestaan. En hoewel de grote zaal prachtig is, staan we liever twee keer in het Vestzak dan één keer in de grote zaal. Omdat we in het Vestzak zo lekker dicht op het publiek kunnen spelen, we sneller een intieme sfeer kunnen creëren en natuurlijk vooral ook omdat het leuker is om onze voorstelling twee keer te spelen!"

Wat is je grootste blunder?
“Wat we nooit vergeten is dat tijdens een voorstelling een van de vrouwen voor haar rol met een aansteker moest spelen en toen per ongeluk haar haar een paar seconden in vuur en vlam zette. Dat was niet de bedoeling natuurlijk, al denkt een deel van het publiek van toen nog steeds dat het er bij hoorde.  ”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat we elke keer weer met een eigen voorstelling, met eigen teksten en verhaalideeën op de planken staan. Het stuk is echt helemaal van ons zelf, door ons allen bedacht. Samen met onze regisseur maken we er steeds weer een echte Op Woensdag productie, zonder onszelf te herhalen. Dat vind ik reuze stoer van ons allemaal.”

Wat staat er nog op je bucketlist?
“Zoveel mensen, zoveel wensen. Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen. Nog meer kaarten verkopen dan twee keer een uitverkocht Vestzaktheater natuurlijk. En we zouden nog wel eens een voorstelling op een buitenlocatie willen maken. Dan heb je wel goede apparatuur nodig. Daar zijn we voor aan het sparen. Maar dat zou een extraatje zijn. Voorlopig is de Meenthe onze thuisplek! ” 

Theatergroep Op Woensdag is te zien op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni met hun voorstelling 'Wachten op Woensdag'

(foto: WouwOntwerp)

“Spot On Theatergroep Op Woensdag: per ongeluk haar haar een paar seconden in vuur en vlam zette”