Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk
Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Rosa da Silva A Vida Rosa bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk

Rosa da Silva

A vida rosa wo 06 mrt | 20:00 uur Cabaret | Eleq Theaterzaal € 21,25

Gewapend met ‘die stem!’

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A vida rosa maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. 

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling, met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin haar liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar voren zal komen! Je ziet Rosa op haar meest kwetsbaar, maar ook op haar meest strijdlustig. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst. 

A vida rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling ‘Daar moet je heen’. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Als het zover is’. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen. 

De pers over eerdere voorstellingen van Rosa 
“Die stem!” (de Volkskrant)
“Ze is de baas van het podium.” (Theaterkrant)
“Haar typetjes zijn geweldig.” (NRC)
“Een sterke performance.” (De Telegraaf)

 (c) Henri Verhoef, Anne van Zantwijk

Portugal idolaat (fragment uit vorige show Daar Moet Je Heen)

Kaarten bestellen
Ook te zien:
Yentl en de Boer Modderkruipers vr 15 mrt | 20:00 uur Cabaret | Eleq Theaterzaal Meer informatie € 27,50
Muiters! THIJS KEMPERINK & ERWIN NYHOFF wo 08 mei | 20:00 uur Cabaret | Eleq Theaterzaal Meer informatie € 23,50
Andries Tunru Marmer wo 13 mrt | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 20,50
Anneke van Giersbergen Heavy Strings wo 15 mei | 20:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal Meer informatie € 23,00