Big band festival
Big band festival Big band festival Big band festival Big band festival Scala BigBand festival Steenwijk

Big Band festival

BigBandFestival za 21 okt | 11:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 8,50

Op zaterdag 21 oktober 2017 organiseren Rabotheater De Meenthe en Scala Centrum voor de Kunsten de eerste editie van het BIGBANDFESTIVAL voor amateur bigbands in Steenwijk.

Iedere bigband verzorgt een optreden van 45 minuten (repertoire naar eigen keuze) voor een professionele jury bestaande uit Tilmar Junius, hoofd afdeling Jazz & Pop Artez Conservatorium Zwolle en Joan Reinders, docent Artez, arrangeur en bandleider Millennium Jazz Orchestra (gastdirecties bij onder meer WDR Big Band). De optredens worden verdeeld over twee theaterzalen waarin een vleugel, elektrische piano, drumset, gitaarversterker, basversterker en muziekstandaards aanwezig zijn.

Alle bigbands ontvangen een juryrapport én de jury selecteert vier instrumentale solisten voor een optreden als gastsolist tijdens het afsluitende concert met een professionele bigband.

Deelnemende bigbands:

SCALA BIG BAND
BIGBAND KAMPEN
BIGBAND EMMEN
BIGBAND BIGTIME
BIG BAND HEERDE
HIGH MOOR BIG BAND
BIG BAND COEVORDEN
BIGBAND TWELLO
SCALA BASEMENT BIG BAND
MOONLIGHT BIG BAND
BIGBAND HEERENVEEN
BIGBAND LEEUWARDEN ‘73
BIGBAND EXPOSURE
DEVENTER JAZZ ORKEST

Afsluitende hoofdact is: JazzArt Orchestra
o.l.v. Martin Fondse feat. Shaza Hayek (vocals), Modar Salama (percussion) en Mhamad Alissa (ud)

Door de actualiteiten in het nieuws rondom Syrië, is de beeldvorming over het land vrij eenzijdig. Zo weet bijna niemand dat Syrië, van oudsher het hart van de Arabische wereld, een van de oudste en rijkste culturen met een schat aan muzikale tradities kent. En laat nu juist muziek in staat zijn om verschillen te overbruggen en over culturele grenzen heen samenwerking mogelijk te maken. Onder leiding van Martin Fondse en samen met enkele Syrische gastmusici maakt het JazzArt Orchestra een muzikale reis naar en door Syrië, waarin kennismaking en samenwerking centraal staan. Muziek over verlies, hoop en liefde geschreven voor een groot jazzorkest met topmusici uit Syrië en een hoofdrol voor de ontroerende zang van Shaza Hayek. ‘Common ground’ kan worden beschouwd als een krachtige muzikale metafoor voor iets dat in maatschappelijk opzicht hopelijk ook gebeurt: kennismaking, samenwerking en verzoening.

€ 8,50 Kaarten bestellen