portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis
portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis portrait de la jeune fille en feu celine sciamma rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis

Portrait de la jeune fille en feu

Céline Sciamma di 16 jun | 20:15 uur Filmhuis | Dyka Vestzaktheater € 8,50

  

Frankrijk | 2019 | 119 min.
Cast: Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami.

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (TOMBOY, GIRLHOOD). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. 
 
Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt. 
 
PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU ging in première op het filmfestival van Cannes, waar de film enthousiast werd ontvangen door pers en publiek: “an exquisitely executed love story”, aldus The Hollywood Reporter. De film ging ervandoor met de prijs voor Beste Scenario en de Queer Palm. Sciamma werkte al eerder samen met actrice Adèle Haenel: in 2007 betekende NAISSANCE DES PIEUVRES de doorbraak van de toen 18-jarige actrice. 

€ 8,50 Kaarten bestellen