75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter Phaedra Kwant
75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter Phaedra Kwant 75 jaar Lennaert Nijgh De erfenis van de tekstdichter met Phaedra Kwant

De erfenis van de tekstdichter

75 jaar Lennaert Nijgh vr 25 feb | 20:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 23,50

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie topmusici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh..

Special Guest
Phaedra Kwant is een veelzijdige bassiste, zangeres, componist en tekstschrijver.
In 2004 werd zij de eerste Master of Music Basgitaar van Nederland en is al jarenlang een veelgevraagd musicus in de jazz-, pop- en theaterwereld.
Zij toerde met artiesten als Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, 3Js, Do, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Krystl en Hans Vermeulen en ze schreef de succesvolle theatervoorstelling ’The Story of George Michael’, met Charly Luske. 

Verder is ze bekend van haar eigen poptrio McChicks en soloproject ‘Phaedra’, waarmee ze verschillende albums uitbracht en onder andere in Japan en de Verenigde Staten optrad. Een Amerikaanse krant noemde Phaedra ‘The Angel of The Netherlands’ en ‘The Dutch Sting’.

In 2016 werd ze door de lezers van ‘De Gitarist’ verkozen tot ‘Beste Fusion/jazzbassist van de Benelux’. Phaedra schrijft liedteksten in het Engels en in het Nederlands, voor haar eigen projecten, maar ook voor andere artiesten en in opdracht (o.a. voor de Koninklijke Familie).

(c) Petra Beckers, Yani

Kaarten bestellen