Levenslang

Het waargebeurde verhaal van twee broers in oorlog zo 11 feb | 15:00 uur Muziektheater | Dyka Vestzaktheater € 19,50

Als polarisatie je familie verscheurd
Een voorstelling over naastenliefde, polarisatie en het volgen van je idealen. Ga je voor je idealen? Voor je familie? En wat als je moet kiezen? In deze voorstelling zien we door de ogen van zus Sari (Rosa da Silva) het waargebeurde verhaal van haar broers, Wessel (Max Weisscher) en Koos (Krisjan Schellingerhout).

De broers komen tijdens de Tweede Wereldoorlog lijnrecht tegenover elkaar te staan vanwege hun uiteenlopende idealen op de maatschappij. Koos kiest voor de NSB en Wessel kiest voor het verzet. Wessel wordt opgepakt door de NSB en hij wordt vastgezet in een concentratiekamp. Na de oorlog zijn de rollen omgedraaid en worden juist de NSB’ers overal vastgezet. Het onwaarschijnlijke gebeurt: Wessel wordt gevangenisbewaarder van zijn eigen broer.

Hun zus Sari staat tussen twee vuren in. Terwijl haar familie bij elkaar probeert te houden, drijven haar broers steeds verder uit elkaar. Deze indringende voorstelling toont hoe ideologische verschillen families uit elkaar kunnen drijven, maar ook hoe familiebanden sterker kunnen zijn dan politieke overtuigingen. Levenslang is een krachtig verhaal over familie en politiek, dat ook vandaag de dag relevant is.

Een samenwerkingsproject van KASKO Huis voor Muziektheater, Rabo Theater De Meenthe en Zwolse theaters

Kaarten bestellen