Vrijheid van Denken en Doen van Arjan Erkel
Vrijheid van Denken en Doen van Arjan Erkel

Vrijheid van Denken en Doen

Arjan Erkel wo 30 mei | 20:00 uur Theatercollege | Eleq Theaterzaal € 16,00

De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws. Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers.

Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Erkel troost en steun. Het zingen en neuriën van liedjes die hem herinnerden aan vrolijke en vervelende gebeurtenissen uit zijn leven tot dan toe, gaf hem kracht en energie: Green Green Grass of home, Folsom Prison Blues en San Quentin.

In het bijzonder Oerend Hard van de band Normaal werd Erkels houvast. En verbond hem in zekere zin met zijn ontvoerders: op een bepaald moment zongen zij dit nummer fonetisch mee. Niet voor niets neemt Erkel voormalig gitarist van Normaal, Jan Wilm Tolkamp, mee op tournee. Het stond als een paal boven water dat Erkel na zijn gevangenschap weer oerend hard verder wilde leven. 
Vrijheid van denken en doen is het prachtige en inspirerende verhaal van Arjan Erkel over het putten van kracht uit het vergroten van mogelijkheden. Een aanrader om zelf ook weer in beweging te komen, om achter verlangens aan te gaan en afscheid te nemen van belemmeringen.

Arjan Erkel komt naar De Meenthe op uitnodiging van de Odd Fellows Steenwijk en Soroptimistclub De Kop van Overijssel. Odd Fellows en Soroptimist zetten zich in voor de medemens en vrijheid van denken en doen is daarbij een belangrijk thema.

De meeropbrengst van de voorstelling zal gaan naar het goede doel School for Jusitice, onderdeel van Free-a-girl.

 

€ 16,00 Kaarten bestellen