finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk, Vlamousse in Rabo Theater De Meenthe Steenwijk
finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk, Vlamousse in Rabo Theater De Meenthe Steenwijk

Vlamousse

In den beginne do 21 mrt | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater € 18,75

Ze schitterden als finalisten van het BNN programma Ik ga Stuk en hun debuut Saampies werd met vier sterren bekroond in Trouw.
Waar Vlamousse toen maatschappelijke knelpunten op het hakblok legden, hobbelen ze met hun nieuwe voorstelling het persoonlijke pad op. Want jawel, de kinderwens knaagt. En dat is natuurlijk niks nieuws. Al sinds Eva zich vergreep aan die appel en ons daarmee voorgoed het paradijs ontnam, is de mens desondanks bezig zichzelf voort te planten. Er is alleen dat piepkleine detail, voor het behoud van de planeet kunnen we beter even stoppen met dat baren. En mocht je dan alsnog het gore lef hebben om gehoor te geven aan dat knagende kinderverlangen, dan moet je er op z’n minst voor zorgen dat je een perfecte moeder wordt, toch?  

Met In den beginne gaat het duo aan de slag met de voorbeelden die ze hebben gehad, hoe die hen hebben gevormd en welk voorbeeld zij willen zijn. Gewapend met humor en genadeloze eerlijkheid nemen ze je mee naar waar het allemaal begon en trekken daarbij hun ouders uit hun godenrol, Maria van d’r sokkel, Jezus van z’n kruis en hun binnenwereld naar buiten. Al gaan ze sowieso aan die kinderen beginnen, heus wel…  

Alleen eerst nog effe afrekenen met de erfzonde. 
Hoe persoonlijk wil je het hebben?

 

Telegraaf - “Vlamousse roeit dapper dwars tegen de stroom in en zet het publiek debat op hilarische wijze op scherp”

Trouw - “Prikkelende inhoud…Stevige dosis spelplezier en acteertalent…Chemie spat ervan af”

 

Kaarten bestellen