Undercover world of rock

Purple Shade plays Whitesnake vr 14 apr | 20:00 uur Muziek | De Buze € 12,50

Bijna niet van echt te onderscheiden of vaak nog beter dan het origineel trekken een aantal sessiebands door binnen- en buitenland. Ze kruipen in de huid van bands zoals: Rolling Stones, Beatles, Prince, Deep Purple, Whitesnake of Chicago om er maar een paar te noemen! Onder de naam ‘Undercover World of Rock’ en ‘Undercover World of Pop’ trapt dit circus dit jaar af in Theater De Meenthe en de Buze in Steenwijk.

Een aantal sessieleiders zoeken de beste en soms bekende muzikanten uit het circuit bij elkaar om de desbetreffende band zo precies mogelijk te benaderen, het resultaat is vaak verbazingwekkend goed. Wil jij de magie en muziek van jouw favoriete band nog eens live ervaren dan is dit een uitgelezen kans!


in 2020 was het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun befaamde live LP "Live In The Heart Of The City" uitbracht. De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carriere. En met maar liefst drie musici van rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van wereldniveau. Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse band Purple Shade besloot om het 40 jarige jubileum van  "Live In The Heart Of The City" te gaan vieren met een eenmalige tour, die hen langs zalen en festivals in binnen en buitenland voert. Purple Shade bestaat uit o.a. leden van bands zoals: Ayreon, Star One, Epica en 7 miles to Pittsburg en maakten eerder al veel indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin David Coverdale nog Deep Purple's frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade (aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam "Live In The Heart Of Your City" de live LP integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set.
 

Kaarten bestellen