TikTok Tammo

Tammo zingt Staal vr 17 nov | 19:30 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 24,00

In dit theaterconcert zingt Tammo met veel respect de muziek van streektaalzanger Ede Staal, ondersteund door eigen humoristische verhalen uit de provincie.

TikTok Tammo is bekend geworden tijdens de coronapandemie met zijn video’s op social media en is inmiddels uitgegroeid tot ambassadeur van Stad en provincie. En met recht, want heel het land kent ondertussen de uitspraak ‘Dikke bak met biet’n!’. In 2020 is hij verkozen tot Groninger van het Jaar, waarna hij bij de online editie van het Bevrijdingsfestival Groningen al enkele nummers van Ede Staal vertolkte samen met het Noordpool Orkest. Dat smaakte naar meer, en daarom brengt Tammo nu de iconische nummers van Staal naar het theater, begeleid door pianist Jasper Stuut, gitarist Marius van der Leij en Mark Pepping op accordeon.

Na een compleet uitverkochte tour van deze voorstelling in het voorjaar keert Tammo in de herfst terug om het nogmaals op de planken te brengen. Een verrassende voorstelling met een mooie dynamiek tussen het cabareteske van TikTok Tammo en de prachtige nummers van Ede Staal op een oprechte manier gebracht.


Recensie quotes DvhN (★★★★)

  • Het ritme waarmee de Tammo-verhaaltjes en Staal-liedjes elkaar afwisselen is perfect. Nergens zakt de voorstelling in.
  • En bij feestelijke liedjes als Geef mie dien blues (waar Tammo oude grappen van Staal hergebruikt) en toegift Mien toentje lijken TikTok Tammo en Ede Staal zelfs samen te smelten.
  • Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de muziek van Ede Staal. En daar gebeurt in Tammo zingt Staal iets heel moois. Peetsma (die voorheen in verschillende popbands actief was) is een begenadigd zanger met een prachtige stem voor dit repertoire. Hij weet de sfeer van de muziek precies te treffen.
Kaarten bestellen