the war of the worlds rabo theater de meenthe steenwijk
the war of the worlds rabo theater de meenthe steenwijk

War of the Worlds

The day that shocked America! za 27 feb | 19:30 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 19,50

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is...

Een briljant hoorspel ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich “The Mercury Theatre” noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare’s “Othello” en “MacBeth”. Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen.

“Orson Welles’ The War Of The Worlds” is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Cast: 
René van Kooten - Orson Welles
Gerrie van der Klei - Rita Hayworth
Robin van den Heuvel - Agnes Moorehead
Abel Leemans - Joseph Cotton
Marlijn van der Veen - Dorothy Comingore

(c) Robin van den Heuvel [tekening], Annemieke van der Togt, Roy Beusker

€ 19,50 Kaarten bestellen