Hendrik Groen met Pogingen iets van het leven te maken
Hendrik Groen met Pogingen iets van het leven te maken Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken - Rabo Theater De Meenthe - Steenwijk Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken - Rabo Theater De Meenthe - Steenwijk Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken - Rabo Theater De Meenthe - Steenwijk

Hendrik Groen

Pogingen iets van het leven te maken wo 28 mrt | 20:00 uur Toneel | Eleq Theaterzaal € 32,50

In de theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In tegenstelling tot het boek is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar wordt het een levenslustige komedie waarin meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt zullen worden. Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. De Lange: “omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling te zien in de voorstelling.  

Door het scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland, heeft Hendrik Groen (pseudoniem) de harten van vele lezers veroverd. Er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016.

Producent Inge Bos: “De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.”

De pers over het boek Pogingen iets van het leven te maken:
‘Hendrik Groen is een ontroerende held.’ – Trouw
'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.’ – Het Parool
‘In rake bewoordingen fileert hij het bestaan in een verzorgingshuis.
'Gerieflijk en hilarisch tegelijk.’
  Leeuwarder Courant ****

Copyright: Victor Meijer

Extra info cast:
De rol van directrice wordt gedubbeld door Plien van Bennekom samen met Cynthia Abma (bekend als Bianca Bouwhuis in GTST).

 

Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen - Rabo Theater De Meenthe - Steenwijk

€ 32,50 Kaarten bestellen