Lezingen KUNST in de openbare ruimte

Niko van der Klugt / Digitaal kunstenaar /Lichtontwerper wo 20 okt | 20:15 uur Special | Dyka Vestzaktheater € 10,00

Niko van der Klugt (Amsterdam 1954) nu 12 jaar woonachtig in Zuidveen Steenwijkerland, heeft een grafische opleiding en een lang werkverleden als onafhankelijk lichtontwerper (1985 t/m 2015) voor theater-en moderne dansproducties in binnen en buitenland, evenementen, architectuur en locatieprojecten, tentoonstellingen en musea.

Werkte o.a. met: RAZ/Hans Tuerlings, Krisztina de Chatel, Rogie & Compagny, NNT, World Music Theatre Festival, Bruno Listopad, Ballet Gulbenkian, Scapino, Ballet Du Geneve, Itzik Galili, Dance Works Rotterdam, Ballet van Leth, Lichtontwerpers.nl, Danskern/DCII Utrecht, Home Made Productions, Cathy Sharp Dance, Sheryn Hilton Parker, Brenda Daniels, Neel Verdoorn, Time Banditz.

Was technisch coördinator voor de Ned. Dansdagen Maastricht, het Choreografen Concours Groningen en Dansplatform Rotterdam.

Van 1996 t/m 2006 Technical director van het Internationaal Springdance Festival Utrecht.

Hij was ook voor 10 jaar verbonden aan Codarts / Rotterdamse Dansacademie als lichtontwerper / docent en technisch coördinator voor binnen en buitenlandse voorstellingen, en gaf daarnaast met regelmaat workshops en lezingen.

Na zijn werk als lichtontwerper legde hij zich toe op de digitale KUNST fotografie met projecten als BoerenBuren, Beyond the Eye, de Cosmic serie en abstracte fotokunst.

In deze lezing voor de CBK legt hij verbindingen van (theater) licht, architectuur, fotografie en typografisch werk door het tonen van beelden van eigen werk en uiteenlopende beeldend kunstenaars, architecten, grafici, fotografen en lichtkunstenaars en de door hun gecreëerde belevingen.  Een stortvloed aan beelden. Een ode aan de verbeelding.

Kaarten bestellen