Into Nature

Tentoonstelling wo 15 aug | 11:00 uur Special | Frederiksoord € 15,00

Let op: op de ticket staat 15 augustus, maar de ticket is geldig t/m 16 sept, 2 aaneengesloten dagen.

Internationale kunst in het Drentse landschap

Into Nature is een tweejaarlijkse beeldende kunstroute in het Drentse landschap met werken van internationaal aansprekende kunstenaars. Na de fascinerende eerste editie in 2016 in Noord-Drenthe is Into Nature dit jaar te zien in de zuidwesthoek van de provincie. Van 1 juli t/m 16 september kunnen bezoekers op zoek naar spectaculaire kunstwerken van onder meer Matthew Day Jackson, David Claerbout, Sarah van Sonsbeeck en Lotte Geeven.

Deze zomer is het thema Into Nature: Out of Darkness en fietsen en wandelen bezoekers langs de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Er zijn kunstwerken te ontdekken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur. De route start in Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid (nominatie UNESCO-werelderfgoed). De andere startlocatie is een van de donkerste plaatsen van Nederland: het Holtingerveld. Zo ontstaat een contrast tussen Frederiksoord als product van de Verlichting en de duisternis van het Holtingerveld. Speciaal voor Into Nature zijn de schaapskooi, het Huis van Weldadigheid, het Sterrebos en de voormalige Tuinbouwschool -waar de natuur inmiddels zijn eigen weg gevonden heeft- beschikbaar gesteld als expositielocaties.

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september op dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur in Frederiksoord en op het Holtingerveld. Op de website van Into Nature en via social media is alle informatie te vinden over het programma, de kunstenaars, locaties en tickets. Zie www.intonature.net.

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur, Stichting Kunst in Kolderveen (KiK) en Museum De Buitenplaats. Into Nature is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, gemeente Westerveld, Leeuwarden-Fryslân 2018, de Maatschappij van Weldadigheid, Stichting Holtinger Schaapskudde, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Laboratorio), het Mondriaanfonds, Stichting Beringer Hazewinkel, BPD Cultuurfonds en Staatsbosbeheer.

 

Prijzen
Volwassenen 15 euro.
Studenten 10 euro.
Kinderen tot 18 jaar gratis.

Neem de tijd want met de routekaart en reisgids heb je twee aaneengesloten dagen toegang tot Into Nature.

Let op: de Museumkaart is niet geldig
 

€ 15,00 Kaarten bestellen