Hoog Spel

Een trillerkomedie do 27 okt | 20:00 uur Toneel | Eleq Theaterzaal € 27,50

Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als ‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’, kon een vervolg niet uitblijven. Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, Hoog Spel, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt.
Schrijver Lex Passchier blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, het schetsen van menselijke verhoudingen en het opbouwen van een hoge dosis spanning. Dat liet hij eerder zien met televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en het zeer populaire Oogappels.
De hoofdrollen worden vertolkt door theatergrootheden Johnny Kraaijkamp jr, Doris Baaten en Trudy Labij. Hun feilloze gevoel voor timing en grote talent voor komisch acteren zullen ervoor zorgen dat u op het puntje van uw stoel zit en de zaal met een grote glimlach verlaat.

 

Tekst Lex Passchier
Regie Bruun Kuijt
Met Johnny Kraaijkamp jr, Trudy Labij, Nettie Blanken en Thijs Prein

 

Persquotes Enkele reis

‘Drie oude rotten in het vak maken van Enkele reis een feest’ – Telegraaf ****

‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’ – Trouw ***

‘Spannend, snel en verrassend … glorieuze suspense’ – Theaterkrant – keuze van de criticu

Kaarten bestellen