Harold Kooij en Adriaan Stoet met nieuwjaarsconcert
Harold Kooij en Adriaan Stoet met nieuwjaarsconcert De Vuurvogel

Harold Kooij & Adriaan Stoet

Nieuwjaarsconcert za 05 jan | 20:00 uur Regionaal | Eleq Theaterzaal € 15,00

Na het toenemende succes van de afgelopen twee jaar beginnen we het nieuwe jaar wederom met een prachtig nieuwjaarsconcert door meesterviolist Adriaan Stoet, pianist Harold Kooij en het grote Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle, dat met 90 jonge talenten naar Steenwijk komt. Het wordt een prachtige sfeervolle avond met de bekende klassieke nieuwjaarsmelodieën.

Adriaan Stoet is een eigentijds violist die veel verschillende muziekstijlen met elkaar weet te combineren. Het liefst speelt hij een mix van klassiek, melodische rock en opzwepende zigeunermuziek. 

Harold Kooij is een veelgevraagd pianist, die muzikaal niet in een hokje is te plaatsen. Hij heeft een kenmerkende eigen stijl. Hij speelt vaak samen met Adriaan Stoet op diverse podia en is begeleider bij verschillende muzikale ensembles. Hij is tevens dirigent en arrangeur, en heeft scholing gevolgd bij gerenommeerde vakmusici.

Voor Clara de Vries is een leven zonder zingen ondenkbaar. Haar favoriete repertoire zijn liederen uit de romantische periode, oratorium, opera, maar ook operette en musical. Graag neemt ze de luisteraar mee op de schitterende melodieën van bekende operettes en musicals tijdens het nieuwjaarsconcert, begeleid door de topmusici Adriaan, Harold, Albert en Jeugdorkest de Vuurvogel.

Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel is in 2002 opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Het orkest heeft in die korte tijd al meerdere hoogtepunten beleefd, zoals de nieuwjaarsconcerten voor de gemeente Zwolle, openingsconcerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel, het concert voor het koningspaar op '200 jaar koninkrijk', duoconcerten met het Orkest van het Oosten, het Koningsdagconcert in De Spiegel in Zwolle en natuurlijk de nieuwjaarsconcerten in De Meenthe! c) Niels Zomer

€ 15,00 Kaarten bestellen