fanfare korps nationale reserver rabo theater de meenthe steenwijk
fanfare korps nationale reserver rabo theater de meenthe steenwijk

Fanfare Korps Nationale Reserve

Time! vr 16 apr | 20:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 25,00

Een muziekprogramma waar opvallende hits van de afgelopen 8 decennia zijn bewerkt tot een swingende show in bigband sfeer. Het podium vult zich met ruim 50 man orkest en 5 solisten die popsongs brengen die voor iedereen herkenbaar zijn; hedendaags, langs disco en rock tot symfonische popmuziek. Dwars door de tijdlijn heen herken je sterren uit binnen- en buitenland die een onvergetelijke hit achterlieten.

Dat het orkest meer doet dan ceremoniële taken laat de FKNR in TIME zeker horen. Uitdagingen als Music van John Miles en 7-Rings van Ariana Grande worden zonder concessies in het programma verwerkt. Als militair orkest eert het de muzikale oorlogshelden Glenn Miller en The Andrew Sisters en speelt vol overtuiging Brothers in Arms van de Dire Straits.

Het Fanfare Korps Nationale Reserve is één van de vier orkesten van de Landmacht. De musici hebben naast de functie van militair muzikant ook vaak andere functies. Hierdoor is het mogelijk het beste van twee werelden te combineren. Het orkest bestaat uit ruim 50 musici met een gedegen muzikale opleiding. Het orkest ondersteund met militaire muziek de ceremoniële gebeurtenissen voor het Ministerie van Defensie, treedt op bij staatsaangelegenheden en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. De Fanfare Korps Nationale Reserve werd in 1986 opgericht. De thuisbasis is de Bernhardkazerne in Amersfoort. Sinds 2018 staat het orkest onder leiding van chef-dirigent Alfred Willering.

Kaarten bestellen