Don Cossackchoir of Russia met the soul of russia in de meenthe in steenwijk
Don Cossackchoir of Russia met the soul of russia in de meenthe in steenwijk

Don Cossackchoir of Russia

The soul of Russia di 17 dec | 20:00 uur Muziek | Eleq Theaterzaal € 29,50

Meer dan 30 musici op het podium vullen de zaal met Russische – opzwepende – muziek. 

Na een spectaculaire jubileumtournee in 2017 door Europa nu weer terug in de Nederlandse theaters en concertzalen. 

De 24 – in Rusland woonachtige - professionele zangers van het Don CossackChoir of Russia/Don KosakenChor Russland brengen de muziek op een zeer overtuigende manier en het publiek is altijd verrast door het enthousiasme dat deze zangers op het podium uitstralen. De meesten van hen zijn verbonden als solist aan één van de beroemde theaters in Rusland -  De 6 instrumentalisten (alle laureaten) bespelen hun instrument - balalaika, domra en bayan - op een bijzonder virtuoze wijze. 

De Nederlandse chef-dirigent Marcel N. Verhoeff stelt ieder seizoen weer een zeer gevarieerd programma samen waarin naast beroemde klassieke composities van bijvoorbeeld Tsjaikovski, Rachmaninov en Chesnokov worden afgewisseld met bekende, maar ook in de West minder bekende opzwepende volksliederen.  

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) ICC (Berlin) en in Aspendos Arena (Antalya). De TV-special – opgenomen in het Concertgebouw te Amsterdam werd prime-time uitgezonden door de AVRO/TROS op Oudjaarsavond en scoorde opvallend hoge kijkcijfers. 

(c) Monique Liet

€ 29,50 Kaarten bestellen