Chris Verlaan met De Kringloper bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Chris Verlaan met De Kringloper bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Chris Verlaan met De Kringloper bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Chris Verlaan met De Kringloper bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk Chris Verlaan met De Kringloper bij Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk

Chris Verlaan

De Kringloper do 07 mrt | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater € 19,50

De wonderlijke wereld van een autistische grappenmaker

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Chris vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling 'Man in de Maak' kwam Chris op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel. In 'Man in de Maak' vertelde Chris over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In 'De Kringloper' neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

"'Transsociale' moppentapper vindt goede balans tussen mensenhaat en zelfspot" (Theaterkrant)
"Verlaans kalme, bij vlagen gortdroge toon en zijn puntige en gevatte grapjes maken De Kringloper tot een degelijke en vaak vermakelijke voorstelling" (★★★ NRC)
"De manier van vertellen en grappen plaatsen doet soms denken aan die van Herman Finkers" (★★★ Volkskrant)
"De verhouding tussen de serieuze verhalen en zijn grappen is precies goed" (★★★★ ILoveTheater)

"Chris Verlaan, verrassend scherp met volop zelfspot" (★★★★★ Theaterparadijs)

(c) Ruben Schippers, Marcel van den Broek en Jaap Reedijk

Trailer Chris Verlaan: De Kringloper

Kaarten bestellen
Ook te zien:
Andries Tunru Marmer wo 13 mrt | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 20,50
Tryo trio cabaret try-outs vr 19 apr | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 18,75
Wouter Monden Stormbrein do 04 apr | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 18,50
Joost Oomen Alle dichters hebben gouden helikopters di 05 mrt | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater Meer informatie € 19,50