Matroesjka met Brainwash
Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash Matroesjka met Brainwash

Matroesjka

Brainwash wo 19 dec | 20:15 uur Cabaret | Dyka Vestzaktheater € 17,00

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar BRAINWASH. Je weet dat je het wilt.

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gruwelijk goede recensies voor hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees. “Een energiek, stampend debuut”, aldus NRC. Het Parool noemde hen “zonder overdrijving toptalenten”.

Ze waren vaste columnisten in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

(c)Robin Alysha Clemens


Recensiequotes BRAINWASH – Matroesjka

Theaterkrant
*Badge van de criticus*
“Matroesjka klimt glorieus uit het zwarte gat”
“Belangrijke kandidaat voor de cabaretprijs Neerlands Hoop”
“Een programma met een flinke hoeveelheid meerwaarde en diepgang”

Telegraaf * * * * 
“Een mooi compleet programma”
“Het is fijn vertoeven in de bubbel van Matroesjka”
“Muzikaal sterke en prachtig gezongen liedjes”

Trouw
“Ze hebben dijken van stemmen, een lekker stevige uitstraling en geestige mimiek”
“Dat de twee vrouwen veel in hun mars hebben, staat buiten kijf”

Parool
“Kelen als kanonnen. Ze kunnen elk genre aan.”

 

€ 17,00 Kaarten bestellen