Welstaat

Beste bezoeker van Welstaat,
 
De voorstelling begint om 19.30 uur en bestaat uit een wandel- en zitgedeelte (een theatrale route en het slotstuk waarbij je plaatsneemt op een overdekte tribune). De voorstelling duurt in totaal 2,5 uur en er is geen pauze. Zowel voorafgaand als na afloop is er gelegenheid om iets te drinken.
  
Locatie, bereikbaarheid en parkeren
De startlocatie van de voorstelling is het Huis van Weldadigheid (Majoor van Swietenlaan 1, 8382 CE in Frederiksoord). Hier bevindt zich tevens het parkeerterrein.
Frederiksoord is met het openbaar vervoer beperkt bereikbaar (zeker ’s avonds laat). Kom je toch met de trein en/of bus zie dan voor de actuele reisinformatie en een routeplanner 9292ov.nl. Na afloop van de voorstelling is het ongeveer 10 minuten lopen terug naar de startlocatie.
 
Kledingadvies
De voorstelling speelt zich buiten af en hoewel je het eerste deel in beweging bent, kan het ’s avonds een stuk kouder worden. Kleed je daarom warm aan en zorg voor schoenen waar je goed op kunt lopen en die vies mogen worden. Bij regen zijn rubberlaarzen geen overbodige luxe. Verder is het verstandig om voor de zekerheid een poncho of een regenjas mee te nemen. Paraplu’s s.v.p. thuislaten. Bij het tweede deel van de voorstelling zit je op een overdekte tribune. Een dekentje kan wel fijn zijn.
 
De voorstelling gaat altijd door, ook bij regen. Alleen bij uitzonderlijke weersomstandigheden worden andere maatregelen genomen. Houd voor de berichtgeving hierover de website en verschillende social media-pagina’s van Welstaat in de gaten.
 
Eten en drinken
Voorafgaand aan de voorstelling kun je in een speciaal ‘pop-up restaurant’ genieten van een ‘Weldadige maaltijd’ voor slechts €16,50 (excl. consumpties). Je kunt kiezen uit vis, vlees of vegetarisch en het diner start om 17:30 uur in het Huis van Weldadigheid (Majoor van Swietenlaan 1 in Frederiksoord: dezelfde locatie als de startlocatie van de voorstelling). Vooraf reserveren voor het diner is noodzakelijk en kan door hier te klikken. Reserveren kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.
 
Let op dat je de juiste datum en het juiste aantal personen doorgeeft bij je reservering!

Programmaboek
Voor slechts € 2,50 kun je het programmaboek van Welstaat aanschaffen. Hierin vind je mooie foto’s, achtergrondinformatie en uitleg over alle makers en spelers. Bestel hem vast online via de website van Rabo Theater De Meenthe en wij zorgen ervoor dat hij klaarligt op de dag dat jij de voorstelling bezoek. Ter plekke aanschaffen kan natuurlijk ook.
 
Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel?
Laat het ons dan z.s.m. telefonisch weten door contact op te nemen met de theaterkassa van Rabo Theater De Meenthe via 0521-514004. Als je dit al hebt doorgegeven, hoef je niet nog eens contact op te nemen. Maak het bij aankomst voor de zekerheid nog wel even kenbaar. Nota bene: de voorstelling zal wel aangepast zijn als het niet/slecht mogelijk is om over bospaden te wandelen.

Het eerste uur van de voorstelling is de Route, een wandeling langs verschillende locaties waar de voorstelling wordt gespeeld.
Afhankelijk van de groep waarin u wordt ingedeeld loopt u in totaal maximaal 2 km, verdeeld in 4 stukjes van 300 tot 650 meter.

Op vier plaatsen in de Route staat u stil voor een scène (5-8 minuten). Op twee van deze locaties zijn zitplaatsen voor mensen die niet al te lang kunnen staan.
Ook in een scootmobiel kunt u de Route volgen.
 
Tot slot: kom op tijd! Bij aankomst word je voor de theatrale route ingedeeld in een groep. Om er zeker van te zijn dat dit soepel verloopt is het belangrijk om in ieder geval een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Heeft u een rolstoel of heeft u onderweg hulp nodig. Dan vragen wij u nog wat eerder te komen (ca. een half uur voor aanvang) zodat wij de details op de dag zelf met u kunnen bespreken en zorgen dat u in de juiste groep wordt ingedeeld.
 
Wij wensen je alvast een fijne voorstelling!
Medewerkers en vrijwilligers Welstaat.
Kameroperahuis

“Informatie voor bezoekers van Welstaat”