update maatregelen 9-3-2021

Helaas zijn er nog geen versoepelingen van de coronamaatregelen voor de culturele sector. Voor de voorstellingen die plaats vinden in maart zal een andere datum gezocht worden. Houd de site en uw mail in de gaten voor updates over de voorstellingen.

 

Als publiek moet je natuurlijk wel in vorm blijven, daarom een paar kijk- en luistertips.

 

Kijktips

Gratis online lezing: Mozart
Op woensdag 10 maart 2021 verzorgt muziekgeschiedenisdocent Marcel Zwitser bij Scala een gratis online lezing over Mozarts leven als freelance musicus in Wenen. Een hoofdrol speelt zijn piano, die nog steeds bestaat en te zien is in het Mozart Geburthaus in Salzburg. Deze piano is nog steeds bespeelbaar (er zijn opnames van).
Meer info en gratis aanmelden klik hier

Theater Maas
In het programma Theater Maas blikt presentator Cornald Maas elke week met een bekende podiumkunstenaar op wat er nu online en straks in de theaters te zien is.Cornald Maas wil met Theater Maas laten zien dat er online nog genoeg op de Nederlandse podia te beleven valt. "En we blikken vooruit op voorstellingen en concerten die straks, als er weer meer mogelijk is, te zien zullen zijn." Theater Maas is elke dinsdag te zien op NPO 2, 21.10 uur.

Stage Memories
Musicals opnieuw beleven thuis kan via Stage Memories. Op het platform Stage Memories vind je volledige musicals, backstage interviews en exclusief beeldmateriaal. Musicals uit de archieven van de laatste 20 jaar worden gratis aangeboden. Kijk voor meer info op https://www.stage-entertainment.nl/.

 

Luistertips

Podcast Voor de show
Podcast 'Voor de show' (een podcast van comedytrain) is een wekelijkse podcast van Rayen Panday en Stefan Pop waarin ze op zoek gaan naar de comedy in persoonlijke verhalen en de actualiteit. Ze verzamelen elke week persoonlijke verhalen en actualiteiten waarvan ze samen bepalen of het potentie heeft voor een nieuwe comedy bit. Om de week hebben ze een gast. Dit kun je (terug)luisteren via deze link.

Podcast In de kop van
‘In de kop van’ is een serie waarin cabaretiers van het Spijkers met Koppen-cabaretteam waaronder Stefano Keizers, Kiki Schippers en Marcel Harteveld in gesprek gaan met hun inspiratiebron uit de cabaretwereld. Diverse cabaretiers zoals Youp van ’t Hek, Arjen Lubach, Paul de Leeuw en Tineke Schouten praten uitgebreid over het vak en hun repertoire. Deze podcast is (terug) te luisteren via NPO Radio 2.