Theaterblog: Yentl & De Boer

Talentvolle tantes!

Op sommige foto’s lijken ze op je twee brave nichtjes, op andere foto’s zouden het zomaar twee topmodellen kunnen zijn, terwijl ze op een ander moment juist heel gewoon lijken en zo voor je buurmeiden door kunnen gaan. Ook wat betreft hun voorstellingen zijn Yentl en De Boer niet zo makkelijk in een hokje te plaatsen. Zijn het nou cabaretières, zangeressen, singer-songwriters of theatermakers? Misschien zijn ze het wel gewoon allemaal, want de dames barsten van het talent. En daar doen ze dan weer niet eigenwijs over, daar laten ze ons gewoon van genieten, op hun eigen sympathieke manier.

Twee jaar geleden zag ik ze live op Oerol. Tijdens dat theaterfestival schreven ze elke dag voor het tv-programma Opium een nieuw liedje, over iets wat hen die dag op Terschelling was opgevallen. Met lekker veel vileine humor, of juist met heel veel compassie en medeleven bezongen ze de festivalgangers en het eilandleven. En zo maken ze al hun liedjes. Yentl en De Boer bekijken de wereld met een originele blik en nemen je in elk liedje even mee hun eigen belevingswereld in. Dat doen ze op een taalvirtuoze manier, die simpel lijkt, maar supergoed in elkaar zit. Wat overblijft zijn dan pareltjes van Nederlandstalige liedjes over grote en kleine dingen, die mooi tweestemmig worden gezongen.

Met hun Ik heb een man gekend, wonnen ze de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2014. Daarna maakten ze een avondvullend cabaretprogramma. Dat was leuk, echt, maar het liefste hoor ik ze zingen. Heerlijk dus dat ze nu het theater ingaan met een liedjesprogramma. Met een band nog wel. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat klinken. Als de liedjes al super klinken met alleen een piano of gitaar als begeleiding, dan worden ze samen met een complete band vast helemaal een feestje. Nu nog even bedenken wie ik meeneem naar deze concertavond van Yentl en De Boer. Mijn buurvriendin, mijn moeder, of toch mijn man? Want de liedjes van Yentl en De Boer vinden ze vast allemaal leuk om naar te luisteren!

Margje Heida 

 

Nieuwsgierig geworden? Reserveer je tickets hier.

Yentl & De Boer, Rabo Theater De Meenthe, Steenwijk, 28 september 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Theaterblog: Yentl & De Boer! Op sommige foto’s lijken ze op je twee brave nichtjes, op andere foto’s zouden het zomaar twee topmodellen kunnen zijn, terwijl ze...”