Theaterblog Patrick Laureij

Patrick Laureij

Door theaterblogger Margje

Lekker lachen, ja toch?!

Denk je “straatschoffie”, dan denk[foto: Martin Oudshoorn] je vast aan Kruimeltje. Bij “artiest met vet Rotterdams accent” moet je waarschijnlijk denken aan Jules Deelder. Combineer beide zaken en je krijgt Patrick Laureij: een artiest die ooit een straatschoffie was en met vet Rotterdams accent over zijn jeugd en zijn leven van nu vertelt. Patrick is geen musicalster en hij schrijft geen gedichten, maar is wel dol op verhalen vertellen en grappen maken. 

Binnen een kwartier heeft de rasRotterdammer je ingepakt met zijn ontwapende lach, zijn eerlijkheid en zijn goede gevoel voor timing. Zelf zegt hij dat geen jongen van de straat is, maar meer eentje van de stoep. En vanaf die stoep observeerde hij het Rotterdamse leven, waar de humor op straat lijkt te liggen. Van de hak op de tak springend vertelt hij zijn verhaal en beleven we zijn leven mee. Van de kleine Patrick die voor het eerst naar de peuterspeelzaal wordt gebracht, naar de man die hij nu is geworden met meningen over muffins, kraamvisites en de HEMA. En dan niet per se in die volgorde, want hij lijkt de verhalen te vertellen alsof hij zelf steeds toevallig aan iets moet denken.

Is Patrick een cabaretier? Misschien. Maar verwacht geen politieke statements, of een mooi rond verhaal met een begin of een eind. Zelf denk ik dat hij meer een stand-up comedian is, die gewoon lekker lang aan het woord is. Het lijkt alsof we per ongeluk een comedy club zijn ingestapt waar de ster van de avond niet van het podium is af te slaan. En dat is niet erg, want we willen ook niemand anders zien. Hij vermaakt je namelijk prima met zijn originele blik op de wereld, ontroert soms bijna een beetje en komt daar dan overheen met een snoeiharde of platte grap. Gewoon een avondje lekker lachen dus. En dat is ook wel eens fijn in deze niet zo grappige tijden. Ja toch? (en dan graag bij dat Ja toch er een enorm Rotterdams accent bij bedenken!). 

Meer info & tickets

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: De grote drie
Theaterblog: Watskeburt
Theaterblog: A Chorus Line
Theaterblog: Herman in een bakje geitenkwark
Theaterblog: Tim Fransen
Theaterblog: Diederik van Vleuten
Theaterblog: Elke Vierveijzer
Theaterblog: Niet Schieten!
Theaterblog: Wim Daniëls - Associëren
Theaterblog: Vitamine TH

 

“Theaterblogger Margje : "Het lijkt alsof we per ongeluk een comedy club zijn ingestapt"”