Theaterblog: It's a mans world

De voorstelling It’s a mans world komt deze week naar Steenwijk. Afgelopen zaterdag mocht ik al met vriendin Maaike naar deze muzikale show. Maar soms loopt het anders dan gepland, en ik moest afzeggen. Gelukkig kon Marjolijn mee naar Amersfoort, hoefde Maaike niet alleen die mannenwereld in te stappen. Na afloop kreeg ik alle ins en outs te horen.

De dames werden getrakteerd op een zeskoppige band en twee kanjers van zangers. Steffen Morrison en Yerry Rellum bleken allebei rasartiesten die het publiek vermaakten met allerlei bekende soulsongs. “Die twee mannen hebben allebei een dijk van een stem, met echt een waanzinnig bereik!”, aldus Maaike. Tussen de liedjes door vertelden de mannen de verhalen van soullegendes als Marvin Gaye, Stevie Wonder en James Brown. “Maar het werd ook een persoonlijke voorstelling, doordat ze anekdotes uit hun eigen jeugd vertellen en samen bespreken wat het belangrijkste is wat ze nu, als vaders, hun kinderen mee zouden willen geven voor de toekomst”, vertelt Maaike enthousiast verder.

Niet alleen de muziek en de zang waren een feestje, ook het swingende publiek was een feest om naar te kijken. “Het was, ondanks alle verhalen, echt geen rustig zit-concert” gaat Maaike verder. Ze moet lachen bij de herinnering: “Je mocht natuurlijk best blijven zitten, maar de artiesten spoorden ons ook aan om in de zaal lekker met hen mee te swingen. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen uit zijn dak ging bij alle bekende songs. Gelukkig konden de muzikanten beter muziek maken dan dat de meeste mensen in het publiek konden dansen”. Ook voor de echte soulkenners is het volgens haar het een fijne avond, want naast veel soulklassiekers die iedereen wel kent, waren er ook een paar songs die alleen de echte soulmensen herkenden. “Het decor was ook helemaal in de goede sfeer en het was echt een heerlijke muzikale avond”. Die mannenwereld bleek dus ook gewoon leuk voor vrouwen. Maar hé, dat wisten we natuurlijk al lang. Want This is a man's world, this is a man's world. But it wouldn't be nothing, nothing, without a woman or a girl!

Theaterblogger Margje

 > > INFO & TICKETS < <

 

Geschreven blogs door Margje:
Theaterblog: Magische Blind Date
Theaterblog: Indië Monologen
Theaterblog: Marvellous

“'Theaterblog: Ook voor vrouwen!'”