Theaterblog: Magische blind date

Magische blind date

Eind januari is het weer tijd voor het Theaterweekend. Dan kunt u voor een blind date in het theater terecht. Het recept van dit weekend is eenvoudig: een kaartje voor een voorstelling tijdens het theaterweekend bij Rabo Theater De Meenthe kost slechts €5,- (voor een familievoorstelling op zondag) of €10,- (voor een cabaretvoorstelling op vrijdag, of iets muzikaals op zaterdag). Er zijn ook nog eens leuke extra gratis activiteiten in het theater. Zet het alvast in uw agenda dus: van 25 t/m 27 januari heeft u een date met allerlei bijzondere voorstellingen. Een blind date wel te verstaan. Want wie en wat u precies krijgt te zien, dat is nog een beetje een verrassing.

Zelf weet ik stiekem al wel welk cabaret duo er op het theaterweekend in Steenwijk komt optreden. Samen met mijn moeder zag ik hun voorstelling al in Zutphen. In mijn blog van vandaag mag ik wat hints geven, zodat die blind date in januari straks een beetje minder blind is. Mijn moeder was verbaasd toen ze het theater instapte en de poster van de voorstelling zag. “Het zijn twee vrouwen!” riep ze uit. Pas toen kwam ik erachter dat ze de cabaretières nog helemaal niet kende. Ze had een man en een vrouw, of twee mannen verwacht. En ik maar denken dat beide dames ondertussen wel bij alle theaterbezoekers bekend zijn. Niet dus! Hoog tijd dat daar verandering in komt, en dat ook heel Steenwijk dit duo leert kennen. Want ze zijn werkelijk waar fantastisch.

Dat ze mooie liedjes maken en prachtig tweestemmig kunnen zingen, dat wist ik al. Twee jaar geleden zag ik hun eerste avondvullende cabaretprogramma. Eerlijk is eerlijk, toen bleef ik vooral enthousiast over hun liedjes en had ik het gevoel dat de grote zaal en een groot cabaretprogramma nog net niet helemaal hun ding was. Maar soms moet je iemand gewoon wat langer de tijd geven, moeten talenten rijpen om te kunnen groeien. En wauw, dat is helemaal het geval gebleken bij deze twee vrouwen. In een volle zaal geniet ik deze keer niet alleen van de (wederom prachtige) liedjes, maar ook van de verhalen en grappen erom heen. Wat zijn ze goed op elkaar ingespeeld, deze keer is er niets van twijfel. Hun nieuwe show is een feestje om naar te kijken. En verdorie, naast al het lachen is er opeens ook ontroering. Met tranen in onze ogen luisteren we naar één van de nieuwe liedjes.

“Prachtige voorstelling,” zegt mijn moeder na het lange slotapplaus en nog een paar liedjes als toegift. “En wat kunnen ze mooi zingen. Als ik dat ene liedje op een cd had, zou ik het helemaal grijs draaien” vervolgt ze. Als zij twee drankjes haalt bij de bar, glip ik daarom snel naar de stand waar de dames zelf hun cd’s verkopen zodat ik mijn moeder kan verrassen met de juiste cd. Daarna ga ik nog even met het duo op de foto. Zij staan er wel onherkenbaar op. Een blind date blijft een blind date natuurlijk. Ik mag u dus niet precies zeggen wie er vrijdagavond 25 januari op het podium van De Meenthe staan. Wie er zeker in de zaal zit, kan ik al wel vast verklappen: mijn moeder. Die is namelijk hun grootste fan geworden! En ik weet zeker dat het opnieuw een magische avond zal zijn.

Margje

> > INFO & TICKETS < <


Geschreven blogs door Margje
Theaterblog: Liften
Theaterblog: Indië Monologen

“Theaterblog: Een feestje om naar te kijken!”