Start Scala musicalgroep Steenwijk

Steenwijk Scala Centrum voor de Kunsten, Orca Theaterproducties en Rabo Theater De Meenthe starten een nieuwe musicalgroep in Steenwijk, voor jongeren van 10 tot 18 jaar die zich willen bekwamen in het musicalvak: acteren, dansen én zingen. De lessen vinden plaats vanaf 1 oktober op de maandag van 16.30 tot 18.00 uur in De Meenthe. In 28 lessen werken de leerlingen toe naar een eindvoorstelling in het theater. Op maandag 17 en 24 september zijn er gratis proeflessen. Aanmelden voor de cursus en/of de proeflessen kan nu al via www.ontdekscala.nl.

Vakdocent en artistiek leider Gerrit Jan Rutgers, verantwoordelijk voor de bloeiende musicalafdeling van Scala, vertelt: ‘We hopen veel enthousiaste theaterdieren te verwelkomen in deze nieuwe groep. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.
Musical is een populair theatergenre waarin meerdere disciplines samen komen: acteren, zingen en dansen. De lessen zijn dan ook zeer gevarieerd. In Steenwijk krijgen de leerlingen les van Yoanique Hillen, een ervaren musicalactrice/zangeres die recent is afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Daarnaast krijgen ze één keer in de maand les van een gastdocent die gespecialiseerd is in toneel, zang of dans.
De eindvoorstelling maken we met elkaar. De leerlingen denken zelf mee over het verhaal, de scenes, de liedjes en het decor. We hopen Steenwijk te kunnen verrassen met een mooie eigen productie op het podium van De Meenthe in mei volgend jaar.  

 

Musicalgroep Steenwijk

“Start Scala musicalgroep Steenwijk in De Meenthe”