Spot On

In het nieuwe item Spot On, lichten we een artiest uit. Deze artiest stellen we de 4 vragen: Waar was je eerste optreden? Wat was je grootste blunder? Waar ben je het meest trots op? Wat staat er nog op je bucketlist?

Lisse Knaapen speelt de solovoorstelling 'In het licht'.

Waar was je eerste optreden?
“Mijn eerste optreden was met een kinderkoor in Utrecht, Mengelmoes. Ik weet er niet veel meer van, ik was een jaar of zes. Ik weet nog wel dat ik dacht op te vallen door soms heel duidelijk niet mee te zingen. Alsof ik dat als enige als een soort speciale opdracht had gekregen. Het tegenovergestelde van een solo, zeg maar.”

Wat is je grootste blunder?
“Ik ben een keer in slaap gevallen op het toneel. We moesten spelen dat we sliepen en toen gebeurde het per ongeluk echt. Ik schrok wakker door een stuiptrekking in mijn been en moest toen nog even door acteren dat ik sliep, maar durfde eigenlijk mijn ogen niet meer te sluiten. En ik had een keer een vestje aan zonder iets eronder. Het vestje bleef haken en zo stond ik even ontzettend naakt op het toneel.”

Waar ben je het meest trots op?
“Het meest trots ben ik op de verhalen die mensen raken en in beweging brengen. Op wat voor manier dan ook. Bij Emma wil leven konden we echt gesprekken op gang brengen en mensen meer inzicht geven in het leven met een eetstoornis.
Bij In het licht merk ik dat ook. Ik krijg berichten binnen waarin mensen ons bedanken dat we dit onderwerp aansnijden. Het is belangrijk, het moet verteld worden en daar kan theater heel erg aan bijdragen. Aan mij de taak om in de huid te kruipen van het personage en dit zo waarachtig mogelijk neer te zetten.”

Wat staat er nog op je bucketlist?
“Een uitverkocht Carré met eigen Nederlandse liedjes en verhalen. En dat iedereen dan huilt, lacht en mee neuriet. En eenmaal terug thuis het kaartje bewaart voor in het plakboek.” 

Lisse is te zien op woensdag 16 maart in de solovoorstelling 'In het licht'

(foto: Annemieke van der Togt)

“Lisse: Ik ben een keer in slaap gevallen op het toneel”