opening-theater-corona

De maatregelen die de overheid heeft genomen in verband met het coronavirus zijn zeer ingrijpend en raken ons allemaal. Ook De Meenthe kampt hierdoor met veel onduidelijkheden. Wanneer mogen we onze deuren weer openen? Wanneer kunnen artiesten weer optreden als voorstellingen niet gerepeteerd kunnen worden? Duidelijk is wel dat deze crisis ook de theatersector zwaar treft. 

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus neemt de overheid steeds weer nieuwe maatregelen. Dit is begrijpelijk en als theatersector geven we daar gehoor aan. De datum waarop de theaters weer open gaan staat nu op 1 juni, maar dit wordt mogelijk t.z.t. weer verlengd. Een echte openingsdatum van de theaters blijft daarom nog onzeker. 

In overleg met artiesten, impresariaten en producenten zijn wij hard aan het werk om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dit vergt tijd, onder meer vanwege de omvang van het aantal verplaatsingen en andere factoren waar wij rekening mee moeten houden.

“Update 2 coronavirus: Wanneer gaat het theater weer open?”