Na de succesvolle theater- en openluchtvoorstellingen Storm over Beulaeke presenteert De Meenthe een nieuwe regioproductie: Het Mysterie Wardenier.

Rabo Theater De Meenthe presenteert nieuwe regioproductie: Het Mysterie Wardenier. Van de makers van de succesvoorstelling “Storm over Beulaeke”.

Herfst, 1934. Een eenvoudige boerenzoon uit Steenwijkerwold, Johannes Wardenier vertelt dat hij een brandstofloze motor heeft uitgevonden. Een revolutionaire uitvinding die de wereld op zijn kop zou zetten. De Nationale- en internationale pers raakt totaal in de ban van Johannes.

De motor zou gebouwd worden in een nieuwe fabriek in Wolvega. De fabriek zou voor enorme werkgelegenheid zorgen. "De werkloosheid zal halt houden. Wardenier heeft een uitvinding gedaan, die mensen en machines weer aan arbeid kan helpen," schreven sommige kranten.

Zo ver is het niet gekomen want plots werd Wardenier opgenomen in een Psychiatrische inrichting. Toen de behandelend professor hem naar huis had gestuurd omdat hij ‘normaal’ bleek te zijn was de motor verdwenen…

Op dat moment begint het mysterie dat tot op de dag van vandaag onopgelost is gebleven.

Was het wel waar? Wat had Philips te maken met de zaak?

Was Wardenier een fantastisch genie of een geniaal fantast?
Oordeel zelf na afloop van de voorstelling!

De voorstellingen gaan plaatsvinden op 17 en 18 mei 2019 in de Eleq Theaterzaal van Rabo Theater De Meenthe. 
Reserveer uw kaarten

 

Wil je meedoen aan deze spannende productie?
Meld je dan aan via wardeniermusical@gmail.com


 

       

 

In de media:

Steenwijker Courant
De Stentor
Stellingwerf