Theaterblog: Moed(t) moet!

Soms vergeet je gewoon dat er tussen al die bekende cabaretiers ook elk jaar weer nieuwelingen het podium opgaan. Dat er meer is dan bijvoorbeeld Guido Weijers, Jochem Meijer, Claudia de Breij, Brigitte Kaandorp en Youp van ’t Hek. En bij het bestellen van theaterkaartjes kom je dan misschien ook niet verder dan Theo Maassen, Freek de Jonge, Marc Marie Huibregts of Sara Kroos. Hierbij even een berichtje dat dat heel jammer is, want daardoor mis je namelijk leuke voorstellingen van nieuwkomers. Dat die nieuwkomers niet meteen allemaal jonge broekjes hoeven te zijn, bewijst Marco Lopes. 32 is hij.

In 32 jaar kun je heel wat beleven waarover je een voorstelling kunt maken, ben je oud genoeg om je over van alles te verbazen en om te bedenken wat nou echt belangrijk is in het leven. Laat dat nou precies zijn wat Marco Lopes heeft gedaan. Het levert een heerlijke hilarische voorstelling op. Want Marco heeft humor, durft zichzelf voor schut te zetten, reageert snel op wat er in het publiek gebeurt en laat dat publiek heerlijk lachen. Waar het nou allemaal precies over ging? Ehm, nou, over voetbal, jeugdherinneringen, liefde, dansjes, familie, vrienden, muziek en meer. Precies: over het hele leven. Heel herkenbaar dus (hoewel ik zelf dan niets met voetbal heb). 

Vriendin Astrid en ik zagen zijn voorstelling Moedt! in het Werftheater in Utrecht. In de kleine zaal zaten slechts dertig mensen. Die hadden allemaal een heel vrolijke avond, met wat minieme momentjes van bezinning. Want wat een enthousiaste gozer is die Marco. Ik zal nooit meer normaal naar de Back Street Boys kunnen luisteren en zal misschien zelfs eens vaker met een andere blik naar een voetbalwedstrijd kijken. Want het leven vergt moed. En weet je wat ook moet? Een stampvol uitverkocht Dyka Vestzaktheater als Marco naar Steenwijk komt. Zodat je later, over een jaar of tien als hij een superbekende cabaretier is, kunt zeggen dat je er bij was toen die eerste keer in Steenwijk. Dat vergt totaal geen moed, want je weet nu dat het een goede voorstelling is. Vraag maar aan Astrid en mij!

Door theaterblogger: Margje 

Nieuwsgierig geworden? Reserveer je tickets hier.

Rabo Theater De Meenthe - Marco Lopes - Steenwijk

Theaterblog: Neelie 
Theaterblog: Tania Kross
Theaterblog: Shirma Rous
Theaterblog: Sanne Vogel
Theaterblog: Terror 
Theaterblog: Vamos 
Theaterblog: Yentl & De Boer

 

 

“Theaterblog Marco Lopes: Moed(t) moet!”