Theaterblog: DDF Crew

In één woord; Wauw!

Door theaterblogger Margje

Als theaterblogger kom je nog eens ergens, in Deventer bijvoorbeeld. Een erg leuke stad, mocht u eens een dagje vrij hebben en ergens naar toe willen. Een uurtje met de trein of over de snelweg en je bent er. Ik was er vrijdag voor een wel heel fijne reden; ik mocht naar een voorstelling van de DDF Crew. De wat? Ja, ik kende ze ook niet. Dat komt omdat ik nooit naar Holland got Talent kijk, want anders had ik de naam wel herkend; de DDF crew won namelijk in 2012 de finale van deze talentenwedstrijd. En na vrijdagavond snap ik dat helemaal, want getalenteerd zijn ze zeker. Ze kunnen namelijk uitzonderlijk goed touwtjespringen. Touwtjespringen ja, maar dan wel op een heel spectaculaire en swingende manier. Drie broers en een vriend van het drietal zijn de sterren van de show. Wat zij kunnen met een springtouw (of twee tegelijk zelfs), dat is een prestatie van wereldniveau. Geen wonder dus dat ze met hun kunsten al over de hele wereld zijn gereisd en een ware hit zijn in bijvoorbeeld Duitsland, Engeland en Japan.

DDF Crew - RetunedKomende week komt het viertal met een grote groep dansers naar Steenwijk. Vriendin Irene en ik kunnen na vrijdagavond vol overtuiging zeggen dat deze muzikale show een aanrader is als je naar een bijzondere voorstelling wilt. Koop kaarten en verbaas je over hun prestaties. Ik weet zeker dat je bij verschillende acts net als wij zult denken: "Huh? Hoe kan dat?" Want wat de jongens doen met die springtouwen lijkt soms tegen de zwaartekracht en alle andere natuurwetten in te gaan. Tijdens de show kijken we meerdere malen verbaasd naar hoe snel en hoe knap de kunsten zijn die worden vertoond. 

Het is heerlijk om te zien met hoeveel lol de dansers en springers op het podium staan te swingen en springen. Allerlei muzieksoorten komen voorbij, de acts bevatten een fijne portie humor en de zaal (waarin opvallend veel kinderen en pubers zitten) klapt en joelt enthousiast bij de meest ingewikkelde passen en sprongen. Na afloop hebben Irene en ik allebei een grote lach op ons gezicht en besluiten we dat dit een fijne en vrolijke theateravond was. We vragen ons af hoeveel we zouden moeten trainen om zo goed en snel als de DDF crew te worden. Het antwoord weten we eigenlijk meteen; dat redden we nooit. Wij houden het dus maar gewoon bij het kijken naar dit spektakel. En dat raden we heel Steenwijk dus hierbij ook aan!

Wil je je dus verbazen? Wacht niet met kaarten kopen: reserveer!

Meer blogs:

Theaterblog: Marco Lopes
Theaterblog: Neelie 
Theaterblog: Tania Kross
Theaterblog: Shirma Rous
Theaterblog: Sanne Vogel
Theaterblog: Terror 
Theaterblog: Vamos 
Theaterblog: Yentl & De Boer

“'Koop kaarten en verbaas je over hun prestaties'”