rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses
rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses rabo theater de meenthe steenwijk filmhuis out stealing horses

Out Stealing Horses

Hans Petter Moland vr 11 dec | 20:15 uur Filmhuis | Dyka Vestzaktheater € 8,50

   

Noorwegen | 2019 | 122 min
Cast: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948, het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

Verfilming van de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Op het Internationale Filmfestival van Berlijn won de film de Silver Bear for Outstanding Artistic Contribution.

€ 8,50 Kaarten bestellen