atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe
atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe atlantique filmhuis steenwijk rabo theater de meenthe

Atlantique

Mati Diop di 14 jul | 20:15 uur Filmhuis | Dyka Vestzaktheater € 8,50

   

Senegal | 2019 | 105 min.
Cast: Nicole Sougou, Ibrahima Traoré, Mama Sané, Amadou Am

ATLANTIQUE is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

ATLANTIQUE was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.

https://www.youtube.com/watch?v=SxXYz5QATfo&feature=emb_logo

€ 8,50 Kaarten bestellen